e
Banner

Etiketler: lojistik teknolojileri



Milyon dolarlık lojistik operasyonlar “cep”ten yönetiliyor



Hayatımızın her alanında kullandığımız mobil uygulamalar, milyon dolarlık lojistik operasyonları da cep telefonu üzerinden çok daha hızlı yönetme imkânı sunuyor.  Lojistik sektörüne özel yazılımlar geliştiren Siber Yazılım CEO’su Kenan Çelik, lojistiğin de lojistik yazılımlarının da geleceğinin mobil uygulamalardan geçtiğini belirtti.




Seyir Mobil’den lojistik ihtiyaçlarına özel araç takip çözümleri



Yerli sermaye, yerli Ar-Ge ve yerli üretimiyle Türkiye’nin önemli teknoloji şirketleri arasında yer alan Seyir Mobil, filo yönetimi, araç takibi, CANbus ile raporlama, dijital takograftan veri indirme, nesne takip, Bluetooth eşleşmesi ile soğuk zincir takibi ve kablosuz dorse eşleşmesi gibi çözümleriyle lojistik sektörünün işini kolaylaştırıyor. 




Navlungo 230 ülkeye e-ihracatın kapılarını açıyor



Türkiye’nin ilk dijital lojistik firması Navlungo; lojistik, gümrük ve kargo sorunlarına profesyonel çözümler sunuyor. E-ihracat yapan büyük ve küçük bütün işletmelere kesintisiz hizmet sunduklarını aktaran Navlungo Kurucu Ortağı İsa Korkmaz, “İhracatçılarımızın, 130’dan fazla uluslararası lojistik firmasını ihtiyacına göre filtreleyerek anında 230 ülkeye ulaşmalarını sağlıyoruz” dedi.




HUBTIC bir tıkla taşımacılık süreçlerine hız ve verimlilik kazandırıyor



Freight forwarder kimliğiyle 4 farklı kıtada 40’tan fazla ülkeye ithalat/ihracat taşıması yapan Hubtic, uçtan uca dijitalleştirdiği taşımacılık çözümleriyle öne çıkıyor. Ücretsiz web uygulaması üzerinden sundukları teknolojik çözümlerle; “Aracım nerede?” sorusunu ortadan kaldırdıklarını, teklif alma, evrak ve yük yönetiminde karşılaşılabilen birçok soruna ve seferlerdeki boş dönüşlere çözüm olduklarını söyleyen Hubtic’in kurucusu ve CEO’su Abdullah Cansu, lojistik operasyonlarına şeffaflık, hız ve verimlilik kazandırdıklarını vurguluyor. Cansu, 2022 için Türkiye’deki büyüme hedeflerini, çalışan ile müşteri sayısını ikiye katlama ve 10 milyon euro ciroya ulaşma olarak açıklıyor.




LojiPark, günlük 450 bin sevkiyatı dijitalleştiriyor



Yük sahipleriyle araç sahiplerini buluşturan LojiPark, günlük 450 bin sevkiyatı dijitalleştiriyor. Önümüzdeki dönemde yeni bir yatırım turuna daha çıkmaya hazırlanan LojiPark, kullanıcı sayısını bu yılsonunda 20 bine, 2023 sonundaysa 100 bine çıkarmayı hedefliyor.




Türkiye’den Avrupa’ya giden TIR’ların %80’i boş dönüyor


Yayın: 19-07-2023
Kategori: Lojistik

Avrupa Birliği (AB) plakalı kamyonlarda, AB içinde boş dönme oranı %25 seviyesinde. Türkiye’den Avrupa’ya giden TIR’ların ise, neredeyse %80’i boş dönmek zorunda kalıyor.